Poliisi tutkii koronakaranteenin rikkomista Iisalmessa – yrittäjä vastusti kiinniottoa, video leviää somessa

Koronakaranteenimääräyksen rikkomista tutkitaan tällä hetkellä terveyden vaarantamisena. Risto Aalto
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Poliisi tutkii Iisalmen alueella tapahtunutta laajaa koronaviruksen altistumisketjua, jossa epäiltynä on Merike Sirelpuu -niminen iisalmelainen yrittäjä.

Sirelpuu toimii yrittäjänä sekä joogasalilla että siivousalalla. Poliisi pyytää kaikkia Sirelpuun kanssa 19.2.–1.3. tekemisissä olleita ilmoittautumaan terveysviranomaisille tartuntaketjujen ja mahdollisten altistuneiden jäljittämiseksi.

Poliisi sai viikonloppuna terveydenhuoltoviranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa Sirelpuu koronatestiin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi.

Tapahtumasta on levitetty videomateriaalia muun muassa sosiaalisessa mediassa. Sirelpuu vastusti kiinniottoa ja tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Koronakaranteenimääräyksen rikkomista tutkitaan tällä hetkellä terveyden vaarantamisena. Sirelpuu on terveysviranomaisten hallussa.

Joogasalin pitäjä viety pakkotestiin koronan takia Iisalmessa – poliisi epäilee rikoksista, yrittäjä kiistää

Poliisi pyytää Sirelpuun kanssa tekemisissä olleita olemaan yhteydessä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tartunnanjäljitykseen:

040 193 83 26 (3.3.–7.3.2021, klo 9-18) ja muina aikoina 017 272 2346 (päivystys) tai s-postilla osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi

Poliisi perustelee yläsavolaisen yrittäjän nimen ja kuvan julkaisua: "Ihminen itse ei halua kertoa mitään, emmekä tiedä, mitä muutaman päivän aikana on tapahtunut"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut