Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Euroviisut järjestetään paikan päällä – yleisöä saatetaan ottaa rajallinen määrä

Euroviisut järjestetään toukokuussa Hollannin Rotterdamissa paikan päällä, laulukilpailun järjestäjät ovat linjanneet.

Euroviisujen vastaava ohjelmajohtaja Martin Österdahl kertoo, että järjestäjät ovat tehneet kattavat turvallisuussuunnitelmat tapahtuman järjestämiseksi koronakuplassa.

– Toteutamme suunnitelmaamme tuottaa turvalliset Euroviisut niin, että kaikki artistit esiintyvät livenä Rotterdamissa. Suunnitelmamme osoittaa, että olemme sitoutuneita tähän ja kaikkien osanottajien terveys ja turvallisuus on ykkösprioriteettimme, Österdahl sanoi.

Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja eri maiden delegaatiot on rajattu tavallisen 38:n sijasta 20:een. Myöhemmin päätetään, otetaanko tapahtumaan yleisöä ja kuinka paljon.

– Toivottavasti voimme ottaa jonkin verran yleisöä. Sillä on valtava merkitys tv-lähetyksen tunnelmaan, jos paikalla on jonkin verran ihmisiä, Österdahl kertoi BBC:lle .

Euroviisut oli tarkoitus pitää Rotterdamissa jo viime toukokuussa, mutta tapahtuma peruuntui koronaviruksen takia.

Mallia F1:stä

Järjestäjillä oli tämän vuoden kisan suhteen muutamia vaihtoehtoja, joista yksi oli kisan pitäminen kokonaan virtuaalisesti. Österdahl sanoi, että on tärkeää, että osallistujat matkaavat Rotterdamiin, vaikka Hollannissa on vielä toistaiseksi voimassa tiukkoja koronarajoituksia.

Österdahl kertoi euroviisuorganisaation ottaneen mallia kansainvälisistä urheilutapahtumista koronaturvallisten tapahtumien järjestämisestä.

– Olemme olleet läheisessä yhteydessä esimerkiksi formula ykkösten, tenniskiertueiden ja golfliittojen kanssa ja oppineet parhaista kokemuksista, Österdahl kertoi.

Hollanti sai Euroviisujen osallistumisoikeuden, kun Duncan Laurence voitti vuoden 2019 kisan kappaleellaan Arcade.

Suomea Rotterdamissa edustaa Blind Channel kappaleella Dark Side.

Euroviisujen semifinaalit ja finaali pidetään 18., 20. ja 22. toukokuuta.