Yhdysvallat "syvästi huolissaan" Etiopian Tigrayn tilanteesta

Blinken kehottaa Afrikan unionia ja kansainvälistä yhteisöä puuttumaan kriisiin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken sanoo Yhdysvaltojen olevan syvästi huolissaan tilanteesta Etiopian Tigrayssa ja kehottaa Afrikan unionia ja kansainvälistä yhteisöä puuttumaan kriisiin.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkisti aiemmin tällä viikolla raportin, jonka mukaan Etiopian hallintoa tukevat eritrealaiset sotilaat tappoivat marraskuussa satoja ihmisiä Tigrayssa. Järjestön mukaan kyseessä on todennäköisesti rikos ihmisyyttä vastaan.

Tigrayssa on taisteltu marraskuun alusta lähtien. Etiopian pääministeri Abiy Ahmed syytti Tigrayn hallitsevaa puoluetta hyökkäyksistä liittovaltion armeijan tukikohtia vastaan. Hallituksen joukot valtasivat Tigrayn pääkaupungin Mekelen marraskuussa, mutta taistelut ovat jatkuneet.

Blinken vaati lausunnossaan Eritrean ja Amharan alueen joukkojen vetämistä pois Tigraysta ja tulitaukoa. Eritrea ja Etiopia ovat kiistäneet, että alueella olisi eritrealaisia joukkoja, mutta niiden läsnäolosta on lukuisia todisteita.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut