Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uuden-Seelannin Aucklandissa löytyi uusi koronatartunta – maan suurimpaan kaupunkiin viikon ulkonaliikkumiskielto

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern on määrännyt maan suurimpaan kaupunkiin viikon mittaisen ulkonaliikkumiskiellon. Aucklandissa saa sunnuntaista lähtien poistua kotoa vain välttämättömiä ostoksia tai töitä varten.

Koulut ja muut kuin välttämättömyystarvikkeita myyvät kaupat suljetaan, ja liikkumista kaupunkiin ja sieltä pois rajoitetaan.

Ardernin mukaan 1,7 miljoonan asukkaan kaupungissa on todettu uusi koronavirustartunta, jonka alkuperää ei ole voitu suoraan yhdistää viime viikkojen muihin tartuntoihin.

Muualla Uudessa-Seelannissa koronatoimet jatkuvat entisellään. Rajoituksia on muun muassa kokoontumisille.

Ardernin mukaan tilanne on huolestuttava, sillä tartunnan saanut henkilö ei ollut eristyksissä, vaan on voinut levittää koronatartuntaa viikon ajan.

Pääministerin mukaan ihmiset eivät noudata ohjeita niin kuin pitäisi. Tartunnan saanut henkilö oli käynyt perjantaina lääkärissä ja jatkanut sieltä kuntosalille. Altistuneita ja mahdollisesti tartunnan saaneita on useita.

Uusi-Seelanti on selviytynyt koronapandemiasta hyvin. Viiden miljoonan asukkaan maassa on kirjattu vain 25 koronaan liittyvää kuolemantapausta.