Elektronisen musiikin yhtye Daft Punk hajonnut, julkaisi asiasta videon

STT–AFP

Ranskalainen elektronisen musiikin duo Daft Punk on hajonnut. Duo ilmoitti asiasta noin kahdeksan minuutin pituisella videolla, jonka nimi oli Epilogue. Se ladattiin Youtube-palveluun maanantaina.

Tiedottaja Kathryn Frazier vahvisti sähköpostitse uutistoimisto AFP:lle duon lopettamispäätöksen, mutta ei kertonut syytä siihen.

Vuonna 1993 perustettu Daft Punk oli french house -musiikin soihdunkantaja. Se voitti kuusi Grammy-palkintoa ja oli monumentaalisten ääntä ja valoa yhdistävien esitysten uranuurtajia.

Duo ei juuri koskaan paljastanut kasvojaan vaan käytti robotteja muistuttavia kypäriä. Ne tarjosivat nykyään 46-vuotiaalle Thomas Bangalterille ja 47-vuotiaalle Guy-Manuel de Homem-Christolle vapautta kuuluisuudesta, joka heitä ympäröi.

Duon viimeinen albumi Random Access Memories ilmestyi vuonna 2013. Sen menestys oli ilmiömäinen ja toi mukanaan seuraavana vuonna neljä Grammy-palkintoa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut