IS-kysely: Suurin osa haluaa pitää kuntavaalit nykyisen aikataulun mukaisesti

Ilmoitus äänioikeudesta viime kuntavaaleissa. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Enemmistö suomalaisista haluaa pitää kuntavaalit nykyisen aikataulun mukaisesti huhtikuussa, selviää Ilta-Sanomien (IS) tuoreesta kyselystä .

59 prosenttia vastaajista haluaa, että kuntavaalit järjestetään suunnitellusti. Noin kolmasosa kannatti ajatusta, että vaalit siirrettäisiin ensi syksyyn koronatilanteen vuoksi.

Lehti kirjoittaa, että taustamuuttujista kuten iästä, sukupuolesta tai asunpaikasta ei löytynyt selitystä sille, miksi ihmiset haluaisivat siirtää vaalipäivää syksyyn. Yksi poikkeus IS:n mukaan tutkimuksessa kuitenkin löytyi. Keskustan kannattajista 40 prosenttia siirtäisi vaalit syksylle ja 86 prosenttia perussuomalaisista haluaa pitää vaalit nykyisessä aikataulussa.

– Keskustalla on surkeat kannatusluvut ja lykkäys voisi saada kannatusta parempaan. Perussuomalaisilla menee lujaa, ja he haluaisivat pitää vaalit nyt, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen sanoo lehdelle.

Tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus . Tällä viikolla tehtyyn kyselyyn vastasi noin tuhat ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut