Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koskelan murhasta syytettyjä poikia kuullaan suljetuin ovin

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu Koskelan epäillyn murhan käsittely. Vuorossa on tänään ikätoverinsa murhasta syytettyjen poikien ja todistajien kuuleminen. Poikia kuullaan suljetuin ovin.

Kolmen tekoaikaan 16-vuotiaan pojan syytetään kohdistaneen uhriin väkivaltaa useiden tuntien ajan joulukuun 4. päivänä Helsingin Koskelan sairaala-alueella. Tekoon liittyy uhrin nöyryyttämistä eri tavoin.

Syytetyt kiistävät murhasyytteen.

Uhrille juotettiin väkisin viinaa

Syytteiden käsittely alkoi keskiviikkona, jolloin syyttäjä kertoi uhrin tulleen sairaala-alueelle yhden syytetyn syntymäpäivän takia. Tekijät olivat kuitenkin suunnitelleet jo ennakkoon juottavansa tälle vahvaa alkoholia ja pahoinpitelevänsä tämän, syyttäjä sanoi. Uhria juotettiin syyttäjän mukaan väkisin.

Väkivaltaa tehtiin useassa eri paikassa. Syyttäjä sanoi, että kun loppuvaiheessa uhri ei enää pystynyt kävelemään, tekijät kantoivat tämän puistossa olleen lavarakennelman luokse ja jatkoivat väkivaltaa.

Syyttäjän mukaan väkivallanteon jälkeen syytetyt poistuivat ja jättivät tiedottoman uhrin maahan makaamaan. Syytetyistä kaksi palasi seuraavana päivänä paikalle. Sen sijaan, että pojat olisivat ilmoittaneet uhrin kuolemasta, he syyttäjän mukaan siivosivat paikkaa ja keskustelivat ruumiin hävittämisestä.

Syyttäjä vaatii, että kolmikolle tehdään mielentilatutkimus.

Syyttäjä: Tekijät oikeuttivat väkivallan "leikillä"

Uhriin kohdistettiin syyttäjän mukaan väkivaltaa jo ennen henkirikosta kolmella kerralla marraskuussa. Syytetyt leikkivät henkirikoksen tapahtumapaikalla "rankaisuleikkiä", jossa uhria syyttäjän mukaan pahoinpideltiin esimerkiksi sillä verukkeella, että tämä metelöi tai läikytti kaljaa.

Syyttäjä ja uhrin omaisia edustava oikeusavustaja sanoivat keskiviikkona, että uhri oli alisteisessa asemassa syytettyihin nähden. Uhri oli luonteeltaan kiltti, luottavainen ja hiljainen. Oikeussalissa todisteena näytetyillä, syytettyjen kuvaamilla videoilla näkyy, kuinka uhri ei väistä tai estele lyöntejä. Uhri esimerkiksi antaa syytetyn ottaa itseltään silmälasit pois ennen lyöntiä.

Poliisi on aiemmin kertonut uhrin huoltajien suostumuksella, että surmattu poika oli lastensuojelun asiakas ja hänet oli sijoitettu asumaan kodin ulkopuolelle.