Atria myy toisen venäläisyhtiöistään suurelle liha-alan konsernille – aikoo myös yhdistää Ruotsin tuotantolinjat

Elintarvikeyhtiö Atria on sopinut venäläisen tytäryhtiönsä OOO Pit-Productin myynnistä. Ostajayritys kuuluu Cherkizovo -yhtiöön, joka on Venäjän suurin lihatuotteita valmistava yritys.

Atria omisti OOO Pit-Productin vuodesta 2005. Tytäryhtiöllä oli viime vuoden lopussa noin 700 työntekijää.

Kaupan odotetaan toteutuvan kuluvan vuoden alkupuolella. Se vaatii vielä Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kauppaan ei sisälly Atria Venäjän toista tytäryhtiötä Sibylla Rus LLC :tä, joka toimii Venäjän pikaruoka-alalla.

Myytävän liiketoiminnan vaikutus Atria-konsernin liikevaihtoon on yhtiön mukaan noin 35 miljoonaa euroa. Liiketoiminta Venäjällä on ollut tappiollista.

Lopullinen kauppahinta määräytyy kaupan toteutuessa. Yritysmyynnillä ei ennusteta olevan muuta merkittävää vaikutusta Atrian konsernitulokseen.

Atria tiedotti maanantaina myös suunnitelmasta siirtää Ruotsin Malmön tehtaan tuotanto Sköllerstan tehtaaseen. Hankkeen arvellaan valmistuvan vuoden 2023 aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut