Jazzpianisti Chick Corea on kuollut 79-vuotiaana – "Toivon, että he, jotka aavistavat haluavansa soittaa, kirjoittaa tai esiintyä, tekisivät niin"

Yhdysvaltalainen jazzpianisti, kosketinsoittaja ja säveltäjä Chick Corea on kuollut 79-vuotiaana. Corea kuoli 9. helmikuuta, kertoi muusikon Facebook -sivulla myöhään torstaina Suomen aikaa julkaistu lausunto.

Lausunnon mukaan Corea kuoli harvinaiseen syöpään, joka oli todettu vasta aivan hiljattain.

Corea aloitti uransa 1960-luvulla, jolloin hän oli muun muassa mukana Miles Davisin kokoonpanossa. Oman Return to Forever -yhtyeensä Corea perusti 1970-luvulla ja Chick Corea Elektric Bandin 1980-luvulla.

Corea voitti vuosikymmeniä kestäneellä urallaan 23 Grammy-palkintoa. Hän jatkoi konsertointia siihen asti, kunnes viime vuonna alkanut koronaviruspandemia pysäytti esiintymiset.

Uutistoimisto AFP kuvailee Coreaa yhdeksi 1900-luvun vaikuttavimmista jazzpianisteista Herbie Hancockin ja Keith Jarrettin ohella.

Armando Corea syntyi italialaistaustaiseen perheeseen Massachusettsissa 12. kesäkuuta 1941. Nimensä hän peri trumpetisti-isältään.

Corea opiskeli lyhyesti New Yorkissa sekä Columbian yliopistossa että Juilliardin taidekoulussa, mutta jätti opinnot nopeasti kesken alkaen ammattimuusikoksi.

Facebook-sivun viestissä välitettiin myös Corean kiitokset.

– Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka matkani aikana ovat auttaneet musiikin roihua palamaan kirkkaalla liekillä. Toivon, että he, jotka aavistavat haluavansa soittaa, kirjoittaa tai esiintyä, tekisivät niin. (...) Ei ole kyse vain siitä, että maailma tarvitsee lisää taiteilijoita. Se on myös todella hauskaa, viestissä luki.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut