Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

22-vuotiasta naista syytetään pienen lapsensa murhasta Vantaalla – käsittely alkaa käräjäoikeudessa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkaa tänään käsittely jutussa, jossa parikymppistä naista syytetään pienen lapsensa murhasta.

Epäilty henkirikos tapahtui viime keväänä huhtikuun lopulla Vantaan Kaivokselassa. Poliisin mukaan 22-vuotias nainen soitti itse hätäkeskukseen varhain aamulla ja kertoi, että oli surmannut lapsensa.

Poliisi on aiemmin kertonut, että lapsi oli noin kaksivuotias, mutta ei ole kommentoinut henkirikoksen tekotapaa tai mahdollista motiivia. Murhana tekoa tutkittiin osaltaan myös siksi, että epäillyn henkirikoksen uhrina oli puolustuskyvytön pieni lapsi.

Epäilty henkirikos tapahtui perheen kotona. Poliisin mukaan asunnossa asui naisen ja lapsen lisäksi myös lapsen isä, joka ei ollut paikalla teon aikaan.

Naiselle tehtiin esitutkinnan aikana mielentilatutkimus. Käräjäoikeuden kanta sen tuloksiin selviää vasta aikanaan annettavasta tuomiosta.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa on esitetty pyyntö asian käsittelemisestä suljetuin ovin. Oikeus päättää käsittelyn ja asiakirjojen julkisuudesta käsittelyn aluksi.