Norjan maanvyöryn etsinnöissä löytyi kaksi ruumista, yksi henkilö enää kateissa

Joulukuun lopulla lähellä Osloa sattuneessa maanvyöryssä kuoli yhteensä kymmenen ihmistä ja vajaat 30 taloa tuhoutui. Arkistokuva maanvyöryalueelta tammikuun alusta. AFP / LEHTIKUVA

STT–NTB

Norjassa Gjerdrumin suuren maanvyöryn etsinnöissä löydettiin tiistaina iltapäivällä kahden kateissa olleen henkilön ruumiit. Menehtyneet löytyivät etsintäkoirien avulla. Tämän jälkeen maanvyöryn jäljiltä on kateissa enää yksi henkilö, jonka oletetaan myös kuolleen.

Joulukuun lopulla Gjerdrumin kunnassa lähellä Osloa sattuneessa maanvyöryssä kuoli yhteensä kymmenen ihmistä ja vajaat 30 taloa tuhoutui. Lisäksi kymmenen ihmistä loukkaantui. Uusien maanvyöryjen vaara hidasti etsintätöitä.

Vyöryalueen talot on rakennettu alueelle, jossa on niin sanottua juoksusavea. Kyseessä on jääkauden jälkeen syntynyt savityyppi, jossa on yleensä mukana suolaista merivettä. Kun suola ajan myötä häviää, savesta tulee herkkää liikkumaan.

Edellinen saman kokoluokan maanvyöry sattui Norjassa vuonna 1893.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut