Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Elon Musk sijoitti bitcoineihin puolitoista miljardia, arvo nousi ennätykseensä – "Yksi suurimmista kehitysaskeleista kryptovaluutta-alalla"

Digitaalisen kryptovaluutan bitcoinin arvo on noussut ennätykseensä, kun sähköautoyhtiö Teslan perustaja Elon Musk kertoi sijoittavansa bitcoineihin 1,5 miljardia dollaria (1,25 miljardia euroa). Musk ilmoitti myös Teslan hyväksyvän bitcoinin maksuvälineenä.

– Tämä on luultavasti yksi suurimmista kehitysaskeleista kryptovaluutta-alalla, arvioi ThinkMarketsin analyytikko Fawad Razaqzada.

Bitcoinin arvo on kohosi maanantaina korkeimmillaan lähes 45 000 dollariin. Valuutan arvo on noussut tämän vuoden alusta noin 50 prosenttia.

Vuosi sitten maaliskuussa bitcoinin arvo oli vain 5 000 dollaria. Bitcoinille on ollut tyypillistä valtavat kurssivaihtelut. Yhdysvaltain viranomaiset ovat myös varoittaneet, että bitcoin voi olla laittomien rahansiirtojen väline.

Razaqzada uskoo, että piskuisesta Teslasta tulee suuri peluri autoteollisuudessa. Jos Tesla hyväksyy bitcoinin maksuvälineenä, se antaa hänen mukaansa uskottavuutta valuutalle.

– Kun yhä useammat ja useammat yhtiöt hyväksyvät bitcoinin, se johtaa kysynnän kasvuun markkinoilla, joilla kysyntä on rajoitettua, Razaqzada sanoo.

Arvo on kulkenut vuoristorataa

Vuonna 2009 finanssikriisin aikana markkinoille tullut bitcoin on kulkenut olemassaolonsa aikana vuoristorataa. Hinta oli tuolloin 0,00076 dollaria.

Bitcoinin tarkoitus oli luoda maksujärjestelmä, joka toimisi osapuolten välillä ilman, että välissä olisi rahalaitoksia. Finanssikriisin vuoksi pankit olivat helisemässä erityisesti Yhdysvalloissa.

Kryptovaluutan hinta nousi, mutta vuonna 2014 seurasi takaisku. Bitcoinien suurin välittäjä, japanilainen Mt. Gox ajautui konkurssimenettelyyn, mikä söi valuutan uskottavuutta.

Sen jälkeen bitcoinin arvo on vaihdellut voimakkaasti. Arvo nousi esimerkiksi vuoden 2017 tammikuun alle 1 000 dollarista yli 19 500 dollariin joulukuussa. Seuraavan vuoden lokakuussa arvo oli pudonnut alle 5 000 dollariin.