Enemmistö MTV:n kyselyyn vastanneista asiantuntijoista arvioi Suomen talouden hyötyvän EU:n elpymispaketista

MTV:n uutiset kysyi EU:n elpymispaketin hyödyistä ja haitoista suomalaisilta talouselämän asiantuntijoilta. Vastauksia kertyi 22, ja enemmistö arvioi paketin hyödyt Suomen taloudelle haittoja suuremmiksi. Vain kaksi vastaajaa piti haittoja suurempina, mutta heidän mielestään paketin kaataminen ei olisi ollut järkevää.

Kolme vastasi, ettei hyödyt tai haitat ole suurempia, ja neljä ei osannut sanoa.

EU on sopinut 750 miljardin euron elpymispaketista koronan aiheuttamasta talouskriisistä toipumiseen. MTV:n mukaan viimeisimmissä arvioissa Suomi saisi potista 2,7 miljardia euroa lähivuosina ja lainan takaisinmaksuun Suomi osallistuisi noin 6,6 miljardilla korotettuina EU-jäsenmaksuina vuosina 2028–2058.

– Euroopan yhteinen elvytys hyödyttää yksittäisiä maita paremmin kuin pelkkä jokaisen maan itse harjoittama elvytys. Nyt nimenomaan torjutaan hyvin huonoa vaihtoehtoa eli syvää eurooppalaista taantumaa, jopa lamaa, Akavan pääekonomisti Pasi Sorjonen arvioi MTV:lle.

Suomelle pakettia pitävät haitallisina Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju.

– Suomen taloudelle olisi todennäköisimmin edullisempaa ottaa lainaa vain omissa nimissään elvytykseen, Brotherus arvioi.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut