Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaalla vanhuksella on monta nimeä, mutta mikä sinusta on terminä soveliain? Vastaa kyselyyn!

Tanskalaislehti: Poliisi teki etsinnän sukellusvenemurhaaja Madsenin Suomessa asuvan vaimon kotiin

Poliisi on torstaina tehnyt kotietsinnän sukellusvenemurhaajana tunnetun Peter Madsenin Suomessa asuvan vaimon kotiin, kertoo tanskalaislehti Ekstra Bladet . Lehden mukaan asunto tutkittiin Tanskan poliisin pyynnöstä.

Madsenin vaimo on asunut Salossa Varsinais-Suomessa.

Lehti kirjoittaa, että pyyntö liittyi Madsenin viimesyksyiseen vankilapakoon, jonka käsittely Tanskassa alkaa ensi viikolla. Lehden saamien tietojen mukaan vaimoa ei kuitenkaan epäillä rikoksista.

Madsen yritti lokakuussa paeta tanskalaisvankilasta, jossa suorittaa elinkautista tuomiota. Hän pääsi pakoon uhkaamalla henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä. Poliisin mukaan Madsenilla oli myös vyö, jonka hän väitti sisältävän räjähteitä.

Pakoyritys tyssäsi lyhyeen, noin puolen kilometrin päähän Albertslundin kaupunginosaan. Tanskan poliisi on epäillyt Madsenin saaneen apua yhdeltä tai useammalta ihmiseltä pakoyrityksen suunnittelussa.

Madsen surmasi ruotsalaisen toimittajan Kim Wallin elokuussa 2017, kun Wall lähti Madsenin itse rakentaman sukellusveneen kyytiin haastatellakseen Madsenia. Myöhemmin Wallin paloitellun ruumiin osia löytyi merestä.

Madsen tuomittiin elinkautiseen seuraavana vuonna.

Suomessa kotietsinnästä uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat .