Uutissuomalainen: Suomalaiset varsin tyytyväisiä viranomaisten toimintaan koronarokotteiden hankkimisessa

Suomalaiset ovat varsin tyytyväisiä viranomaisten toimintaan koronarokotteiden hankkimisessa Suomeen. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Suomalaiset ovat varsin tyytyväisiä viranomaisten toimintaan koronarokotteiden hankkimisessa Suomeen, käy ilmi Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä. Tyytyväisyys poliitikkojen toimintaan on sen sijaan vähäisempää ja vaihtelee selvästi puoluekannan mukaan.

Kyselyn mukaan 42 prosenttia suomalaisista on melko tai erittäin tyytyväisiä viranomaisten toimintaan koronarokotteiden hankkimisessa. Tyytymättömiä on 25 prosenttia ja neutraalisti asiaan suhtautuu 26 prosenttia. Loput eivät osaa sanoa kantaansa.

Poliitikkojen toimintaan rokotehankinnoissa on melko tai erittäin tyytyväisiä 32 prosenttia. Tyytymättömiä on 30 prosenttia ja 26 prosenttia suhtautuu asiaan neutraalisti.

Naiset ovat miehiä tyytyväisempiä sekä virkamiehiin että poliitikkoihin.

Oppositiopuolueissa tyytymättömyyttä

Viranomaisten toimintaan tyytymättömimpiä ovat perussuomalaisten ja kokoomuksen äänestäjät. He suhtautuvat kriittisimmin myös poliitikkojen toimintaan koronarokotteiden hankkimisessa.

Perussuomalaisten äänestäjistä 63 prosenttia on erittäin tai melko tyytymättömiä poliitikkojen toimintaan ja 53 prosenttia erittäin tai melko tyytymättömiä viranomaisten toimintaan. Kokoomuksen kohdalla vastaavat luvut ovat 56 ja 46 prosenttia.

Tyytyväisimpiä poliitikkojen ja viranomaisten toimintaan olivat SDP:n äänestäjät. Myös vasemmistoliiton, keskustan ja vihreiden äänestäjät olivat selvästi keskimääräistä tyytyväisempiä poliitikkojen ja virkamiesten toimintaan.

Uutissuomalaisen kyselyn toteutti Tietoykkönen Oy , joka haastatteli verkkokyselyllä tuhatta 18 vuotta täyttänyttä suomalaista tammikuun loppupuolella. Kyselyn virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut