Skotlannin parlamentti ei hyväksynyt aloitetta Trumpin golf-kenttien rahoituksen tutkimisesta

Trump pelaamassa kierrosta luksuskohteessaan Trump Turnberryssa Skotlannissa. Arkistokuva on kesältä 2018. Andy Buchanan / AFP

STT, AFP

Skotlannin parlamentti hylkäsi keskiviikkona esityksen Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin golf-kenttien rahoituksen tutkimisesta. Esityksen takana oli Skotlannin vihreä puolue.

Jos aloite olisi mennyt läpi, hallitusta olisi voitu velvoittaa hakemaan oikeudelta päätöstä, jolla Trumpin olisi ollut pakko selvittää omaisuutensa alkuperä. Järjestelmä on alun perin luotu estämään rahanpesua.

Trumpin poika Eric Trump arvosteli aloitetta ja sen takana ollutta Skotlannin vihreiden johtoon kuuluvaa Patrick Harvieta kovin sanoin ennen äänestystä.

– Aikana, jolloin poliitikkojen tulisi keskittyä ihmisten henkien pelastamiseen ja liike-elämän avaamiseen uudelleen Skotlannissa, he sen sijaan keskittyvätkin omien henkilökohtaisten etujensa ajamiseen, Trump sanoi.

Trumpin golf-kentät sijaitsevat Aberdeenissä ja Turnberryssä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut