Ranskan valtiovarainministeri varoitti koronasulkua vastaan protestoivia ravintoloita

Pariisin viranomaisten mukaan poliisin tietoon tuli yli 20 laittomasti auki olevaa ravintolaa torstaina ja perjantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire uhkasi maanantaina koronasulkua vastaan pullikoivia ravintoloita koronatukien menetyksellä, jos ne eivät pysy ruodussa.

Tuhannet ihmiset ja ravintolapäälliköt ovat ilmoittaneet tukevansa ranskalaisen ravintoloitsijan Stephane Turillonin vetoomusta, jossa hän kehotti ravintoloita avaamaan protestiksi ovensa ruokailijoille maanantaina.

– Vaikka tämä on äärimmäisen raskasta aikaa ravintoloille niin taloudellisesti kuin henkisestikin, se ei kelpaa perusteeksi sääntöjen noudattamatta jättämiseen, Le Maire sanoi radiohaastattelussa.

Pariisin viranomaisten mukaan poliisin tietoon tuli yli 20 laittomasti auki olevaa ravintolaa torstaina ja perjantaina. Parisien-lehden mukaan yksi ravintoloista tarjoili ruokaa vetoomustuomioistuimen tuomareille vastapäätä Pariisin pääpoliisiasemaa.

Ravintolat ovat olleet kiinni lokakuun lopusta saakka. Ne saavat koronakorvauksia valtiolta, mutta summat ovat ravintoloitsijoiden mukaan täysin riittämättömiä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut