AkzoNobel vahvistaa aikomuksensa hankkia maaliyhtiö Tikkurilan

Hollantilainen AkzoNobel -maaliyhtiö vahvistaa kilpailevan ostotarjouksen kotimaisesta Tikkurilasta. Sen tarjous ylittää aiemman yhdysvaltalaisyrityksen tekemän. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Hollantilainen maali- ja pinnoitealan yritys AkzoNobel vahvistaa aikomuksensa hankkia maaliyhtiö Tikkurilan . Se on jättänyt sitovan ehdotuksen hintaan 31,25 euroa osakkeelta, yhtiö kertoo tiedotteessa.

AkzoNobel ilmoitti viime viikolla tehneensä sitomattoman ehdotuksen Tikkurilan hankkimiseksi.

Tikkurilan hallitus on aiemmin suosittanut hyväksymään yhdysvaltalaisen PPG Industriesin ostotarjouksen. PPG Industries ja Tikkurila solmivat joulukuussa yhdistymissopimuksen, jonka mukaan PPG tarjoaa 25 euroa osaketta kohden. Tammikuun alussa yhtiöt tiedottivat, että tarjousta on korotettu 27,75 euroon.

AkzoNobelin tarjous on 13 prosenttia korkeampi. Se nostaa Tikkurilan hinnan 1,4 miljardiin euroon.

Tikkurila kertoo omassa tiedotteessaan, että se arvioi AkzoNobelin mahdollista tarjousta ja PPG:n mahdollista vastausta Tikkurilan ja sen osakkeenomistajien näkökulmasta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut