Maailmassa on kirjattu yli sata miljoonaa koronatartuntaa

Pekingin rautatieasemalla liikkuu pintojen desinfiointiin erikoistuneita työntekijöitä. / LEHTIKUVA

STT

Koko maailmassa on todettu yhteensä yli sata miljoonaa koronavirustartuntaa. Asia selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta .

Määrällisesti eniten tartuntoja on todettu Yhdysvalloissa, jossa tartunnan saaneita on yli 25 miljoonaa eli noin neljännes kaikista kirjatuista tartunnoista.

Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Intiassa, Brasiliassa, Venäjällä ja Britanniassa.

Maailmanlaajuisesti yli 2,1 miljoonaa ihmistä on kuollut liittyen koronavirukseen.

Koronavirus lähti leviämään Kiinassa loppuvuodesta 2019.

Moskovassa puretaan koronarajoituksia

Moskovassa puretaan koronavirusrajoituksia samaan aikaan kun muulla Euroopassa rajat sulkeutuvat ja useat maat kamppailevat kolmannen korona-aallon kanssa.

– Pandemia on hellittämässä, joten velvollisuutenamme on luoda sellaiset olosuhteet, joissa talous voi toipua niin pian kuin mahdollista, kirjoitti kaupungin pormestari Sergei Sobjanin blogissaan.

Keskiviikosta lähtien baarit, ravintolat ja yökerhot, joiden on tähän mennessä ollut pakko sulkea ovensa viimeistään kello 11 illalla, voivat halutessaan olla avoinna koko yön. Samoin poistuu vaatimus, jonka mukaan työnantajien on varmistettava, että vähintään 30 prosenttia työntekijöistä tekee etätöitä.

Sobjanin ei kuitenkaan kertonut, poistuvatko myös julkisia kokoontumisia koskevat rajoitukset. Viikonloppuna kymmenet tuhannet oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tukijat osoittivat mieltään hänen vangitsemistaan vastaan ympäri maata.

Venäjällä aloitettiin aikaisemmin tässä kuussa joukkorokotukset uutta koronavirusta vastaan maan omalla Sputnik-rokotteella.

Lähteenä myös AFP.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut