Poliisi tutkii perhesurmaa Oulussa – äidin epäillään surmanneen kaksi lastaan ja itsensä

Poliisi epäilee, että keski-ikäinen äiti on surmannut ensin lapsensa, yläkouluikäisen ja alle kouluikäisen, ja sitten itsensä. AKU HÄYRYNEN / LEHTIKUVA

Pertti Mattila / STT

Oulussa poliisi tutkii perhesurmaa, jossa äidin epäillään surmanneen kaksi lastaan ja itsensä. Oulun keskustassa olevasta majoitusliikkeestä löydettiin maanantaina kuolleina muhoslainen nainen ja hänen kaksi lastaan.

Poliisi epäilee, että keski-ikäinen äiti on surmannut ensin lapsensa, yläkouluikäisen ja alle kouluikäisen, ja sitten itsensä. Tapahtumiin ei epäillä liittyvän ulkopuolisia.

Poliisin mukaan nainen ja lapset olivat poistuneet kotoaan Muhokselta lauantai-iltana autolla. Tämä kävi ilmi sunnuntaina, kun poliisille ilmoitettiin kadonneesta henkilöstä. Poliisi ei saanut etsinnöissä sunnuntaina tietoa kolmikon liikkeistä tai olinpaikasta.

– Vainajat löysi majoitusliikkeestä maanantaina henkilökunnan edustaja, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Palokangas.

Hänen mukaansa tarkempia tietoja, kuten surmien tekotapaa tai lasten sukupuolta, ei voitu vielä julkistaa. Oulun poliisi tutkii asiaa epäiltynä kahtena murhana ja kuolemansyyn tutkintana.

Perhesurmissa yleensä yhdistäviä taustatekijöitä

Sisäministeriö teki päättyneellä vuosikymmenellä selvityksen, jossa olivat mukana poliisin kirjaamat alle 15-vuotiaiden lasten surmat kymmenvuotisjaksolta 2003–2012.

Surmia, joissa tekijänä oli lapsen biologinen tai ei-biologinen vanhempi oli kaikkiaan 35. Näissä surmissa kuoli yhteensä 55 ihmistä, joista seitsemän oli puolisoita ja 48 surmaajan lapsia.

Tuon selvityksen perusteella surmia yhdistäviä taustatekijöitä olivat parisuhteen ongelmat, erotilanteeseen liittyvä kriisi ja vanhemman mielenterveys- tai päihdeongelmat.

Muhoksen kirkko avoinna hiljentymistä varten

Perhetragedian vuoksi Muhoksen kirkko avattiin maanantaiksi ja tiistaiksi. Tiistaina kirkko on avoinna kello 12–20.

Koronarajoitusten vuoksi Muhoksella ei järjestetä virallista rukoushetkeä.

– Tällainen tapahtuma vetää hiljaiseksi. Murhenäytelmän keskellä on hienoa, että Muhoksen kirkko on auki hiljentymistä ja rukousta varten, sanoi Oulun piispa Jukka Keskitalo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut