Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Miehelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta äitinsä murhasta Lahdessa – löi ja viilsi teräaseella kymmeniä kertoja

Äitinsä Lahdessa viime vuoden syyskuussa puukottaneelle miehelle vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Syyttäjän mukaan mies löi ja viilsi äitiään teräaseella yhteensä yli 60 kertaa.

– Tappo on tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla. Teon erityinen raakuus ilmenee teräaseen lyöntien ja viiltojen monilukuisuudesta ja osumakohdista ja erityinen julmuus (syytetyn) fyysisestä ylivoimasta (uhriin) nähden ja (uhrin) teonaikaisesta puolustuskyvyttömyydestä, haastehakemuksessa sanotaan.

Mies myöntää teon, mutta kiistää sen olleen erityisen raaka ja julma. Hän kertoo Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa, ettei tiedä miksi hyökkäsi äitinsä kimppuun. Hän sanoo, että henkirikosta edelsi kaksikon välinen riita.

– En pysty sanomaan syytä sille, että tilanne tällä kertaa johti teonkuvauksessa kuvattuun lopputulokseen tai miksi olen tilanteessa toiminut siten, että olen vammat ja (uhrin) kuoleman aiheuttanut, vastauksessa sanotaan.

Vastauksen perusteella mies soitti itse henkirikoksen jälkeen hätäkeskukseen ja kertoi paikalle saapuneille viranomaisille, että tappoi äitinsä.

Vastauksessaan mies kertoo aikovansa pyytää pääsyä mielentilatutkimukseen.