Jälleen on selvitetty Suomen suosituin koirarotu ja koiran kutsumanimi – katso tästä suosikkilistat nimistä ja roduista

Kolmen suosituimman koirarodun kärki Suomessa on pysynyt ennallaan. Kennelliiton mukaan eniten viime vuonna rekisteröitiin labradorinnoutajia (2 471 kappaletta), toiseksi eniten jämtlanninpystykorvia (1 411) ja kolmanneksi eniten saksanpaimenkoiria (1 363).

Suosituista koiraroduista suurin kasvu rekisteröintimäärissä verrattuna edeltävään vuoteen oli cockerspanieleilla, jackrussellinterriereillä ja kääpiösnautsereilla.

Suosiotaan kasvattivat vuoteen 2019 verrattuna yli sadalla rekisteröinnillä labradorinnoutaja, suomenlapinkoira, espanjanvesikoira, dreeveri, karkeakarvainen saksanseisoja, saksanpaimenkoira, lyhytkarvainen saksanseisoja ja tiibetinterrieri.

Viime vuonna Kennelliittoon rekisteröitiin yhteensä 48 895 koiraa, kun rekisteröintejä vuonna 2019 oli 45 111. Rekisteröintien määrä kasvoi 8,3 prosenttia.

– Oli odotettavissa, että rekisteröintien määrä kasvaa koronapandemian myötä, kun ihmisillä on enemmän aikaa olla kotona koiran kanssa, toteaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Sadan suosituimman koirarodun listaus löytyy tästä.

Kennelliiton Omakoira-mobiilisovelluksen kautta on tallennettu yli 36 000 koiran kutsumanimi. Näistä yleisin on Luna.

Suosittuja nimiä ovat myös Alma, Helmi, Sulo ja Hertta.

Lista 30 suosituimmasta koiran kutsumanimestä löytyy tästä.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut