Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin osakeomistusten tuotto nousi kohtuulliseksi pandemiasta huolimatta

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumille vuosi 2020 oli ennakoitua parempi. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Valtion vähemmistöomistuksia pörssiyhtiöissä hallinnoivan Solidiumin osakesijoitukset tuottivat katsauskaudella eli viimeisellä vuosipuolikkaalla 13,5 prosenttia. Koko vuoden tuotto oli Solidiumin arvion mukaan kohtuullinen, 5,6 prosenttia.

Koronapandemian vaikutus osaketuottoihin jäi lyhytaikaiseksi, ja Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen kuvaili tiedotustilaisuudessa viime vuotta hämmästyttävän hyväksi sijoitusvuodeksi.

Metso Outotec ja Stora Enso toivat valtaosan salkun tuotosta viime vuonna. Metsä Outotec hyötyi yhdistymisen tuomista synergioista sekä metallien kysynnän hyvästä tasosta. Nokian tuotto oli heikointa.

Solidiumin osakeomistusten arvo on yhteensä 7,6 miljardia euroa. Suurin yksittäinen omistus sillä on Sammosta , noin 1,5 miljardia.

Solidiumille annettu tehtävä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä. Tavoitteena on kasvattaa omistusten taloudellista arvoa.

Viimeisen viiden vuoden tuloksia tarkasteltaessa yhdeksän Solidiumin 12 yhtiöstä on pärjännyt paremmin tai yhtä hyvin kuin verrokkiyhtiönsä.

- - - - - -

korjattu aiempaa uutista klo 18.17. Metso Outotecin nimi oli aiemmin jutussa virheellisesti Metsä Outotec

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut