Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yhdysvalloissa kongressirakennus suljettiin joksikin aikaa turvallisuusuhan takia – syynä lähistöllä syttynyt tulipalo

Washingtonissa kongressirakennus suljettiin tänään joksikin aikaa turvallisuusuhan takia, kertovat muun muassa BBC ja CBS News . Kenenkään ei sallittu mennä sisään rakennukseen tai poistua sieltä.

Rakennuksen sulkemisen syynä oli savu, jonka aiheutti jonkin matkan päässä kongressirakennuksesta syttynyt tulipalo. Kongressin sulkemisen lisäksi virkaanastujaisten harjoittelu keskeytettiin ja paikalla olleita toimittajia kehotettiin siirtymään kauemmaksi.

Poliisin mukaan sisällä olijoita kehotettiin puolestaan etsiytymään suojaan.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo saatiin sammumaan, eikä se aiheuttanut vaaraa suurelle yleisölle.

Presidentiksi valitun Joe Bidenin virkaanastumisjuhlallisuuksiin on aikaa kaksi päivää. Yhdysvaltain kaikissa 50 osavaltiossa on varauduttu mahdollisiin väkivaltaisiin protesteihin Bidenin virkaanastujaispäivänä keskiviikkona.

Kongressi on parhaillaan lomalla ja kokoontuu uudelleen vasta Bidenin astuttua virkaan.

CNN: Poliisi tutkii vihjettä, jonka mukaan kongressista vietiin tietokone myytäväksi Venäjän tiedusteluviranomaisille

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI tutkii saamaansa vihjettä, jonka mukaan Yhdysvaltain kongressiin loppiaisena tunkeutunut nainen on mahdollisesti varastanut kannettavan tietokoneen edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin toimistosta myydäkseen sen Venäjän turvallisuusviranomaisille, kertoi uutiskanava CNN.

Toistaiseksi FBI ei ole saanut ilmoitusta varastetusta läppäristä, mutta "asiaa tutkitaan edelleen".

Vihjeen poliisille antoi henkilö, jolla oli ollut suhde naiseen. Hän oli omien sanojensa mukaan nähnyt kongressissa kuvatun videon, jossa nainen varastaa tietokoneen.

Vinkin antajan mukaa naisen tarkoituksena oli lähettää kone ystävälleen Venäjälle, missä se olisi myyty Venäjän ulkomaantiedustelusta vastaavalle SVR:lle. Tämä ei kuitenkaan jostain syystä onnistunut, joten kone on edelleen naisen hallussa tai hän on hävittänyt sen.

Nainen on pakosalla, eikä häntä ole toistaiseksi tavoitettu.