Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ahlstrom-Munksjön lähtö pörssistä lähestyy – ostajaehdokas alensi tarjouksensa hyväksymisrajaa

Kuitumateriaaleja valmistavan Ahlstrom-Munksjön ostajaehdokas Spa Holdings 3 aikoo edetä ostotarjouksensa kanssa, vaikka ei ole saanut alun perin tavoittelemaansa 90 prosentin osuutta osakekannasta tarjouksensa taakse.

Spa Holdings ilmoitti maanantaina alentavansa ostotarjouksen hyväksymisrajan 75 prosenttiin. Viime viikolla ostajakonsortio ilmoitti, että ostotarjouksen kannalle on alustavien tietojen mukaan asettunut 81 prosentin osuus osakkeista ja äänivallasta.

Syyskuussa julkistetun ostotarjouksen lopullinen tulos kerrotaan keskiviikkona. Spa Holdings ilmoitti toissa viikolla saaneensa kaikki viranomaishyväksynnät ostotarjoukselleen.

Ostajakonsortiossa, joka aikoo vetää Ahlstrom-Munksjön pois pörssistä, ovat mukana Ahlströmin suvun sijoitusyhtiö Ahlström Capital , pääomasijoitusyhtiö Bain Capital , sijoitusyhtiö Viknum ja Alexander Ehrnroothin sijoitusyhtiö Belgrano Inversiones .

– Vaikka emme ole saavuttaneet tavoittelemaamme 90 prosentin omistusosuutta, suunnittelemme ostotarjouksen toteuttamista, vahvan ja keskitetyn omistusaseman varmistamista Ahlstrom-Munksjössä sekä etenemistä kehittämissuunnitelman kanssa, sanoi Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Lasse Heinonen tiedotteessa.

Kaupan myötä Bain Capitalista tulisi 55 prosentilla Ahlstrom-Munksjön enemmistöomistaja Ahlström Capitalin rinnalle. Ahlström Capitalin osuudeksi tulisi 36 prosenttia.

Suuria muutoksia edessä

Bain Capitalin johtaja Ivano Sessa uskoi, että yhtiön toimialalla on loistava pitkän aikavälin kasvupotentiaali, mutta että Ahlstrom-Munksjö tulee käymään läpi mittavan muutosprosessin.

– Keskitetyn omistuksen ja uuden hallinnollisen rakenteen kautta konsortio voi tehdä tarvittavat päätökset maksimoidakseen pitkän aikavälin arvonmuodostuksen ja toteuttaakseen liiketoimintasuunnitelmaansa kokonaisuudessaan. Tämä tulee vaatimaan huomattavasti aikaa, resursseja ja lisäpääomia sekä oman pääoman että velan muodossa kustannusten kasvun, investointien ja yritysjärjestelyiden rahoittamiseksi lyhyen aikavälin kvartaalitulosten kustannuksella, Sessa visioi.

Ahlstrom-Munksjö juontaa juurensa Ahlströmin suvun perheyhtiöön, joka aloitti toimintansa 1800-luvun puolivälissä. Yhtiö listautui Helsingin pörssiin vuonna 2006. Vuonna 2016 yhtiö kertoi yhdistymisestä ruotsalaisen Munksjön kanssa, joka oli vuonna 2012 ostanut siltä erikoispaperiyksikön.