Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Britannia pyrkii rokottamaan kaikki aikuiset syyskuuhun mennessä, tiukkojen rajoitusten purkuun päästään ministerin mukaan maaliskuussa

Britanniassa kaikki aikuiset pyritään rokottamaan koronavirusta vastaan niin, että rokotteen ensimmäinen piikki on annettu syyskuuhun mennessä, sanoo Britannian ulkoministeri Dominic Raab brittilehti Guardianin mukaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hallitus kertoo selkeästi rokotusaikataulusta.

– Tavoitteenamme on saada ensimmäiset 15 miljoonaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevaa rokotettua helmikuun puoliväliin mennessä. Alkukevään aikana on tarkoitus rokottaa 17 miljoonaa lisää, minkä jälkeen meillä olisi rokotettuna ensimmäisellä pistoksella 99 prosenttia niistä, joiden riski kuolla koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on suurin, ulkoministeri sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

– Koko aikuisväestölle ensimmäinen piikki olisi annettuna syyskuuhun mennessä. Jos se käy tätä nopeammin, niin aina parempi, ulkoministeri jatkoi.

Raabin mukaan tiukkoja koronarajoituksia voitaisiin alkaa Englannissa purkaa maaliskuussa, jos rokotukset sujuvat suunnitellusti.

– Niitä ei kuitenkaan tulla purkamaan kertarysäyksellä, vaan vaiheittain, Raab evästi.