QAnonin salaisen Q-nimimerkin takana on kaksi eri kirjoittajaa, uskoo sveitsiläisyritys

QAnonin viestit on kirjoitettu selkeästi kahdella erilaisella tyylillä, uskovat tekstianalyytikot. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

QAnon-salaliittoteorian poikineiden verkkoviestien takana on kaksi eri henkilöä, uskovat sveitsiläiset tekstianalyytikot.

Sveitsiläisen OrphAnalytics -yhtiön tutkijat ovat käyttäneet Q-nimimerkin lähettämien viestien tutkimiseen koneoppimiseen perustuvia algoritmeja, jotka on alun perin kehitetty plagioinnin paljastamiseen.

– QAnonin viestit on kirjoitettu selkeästi kahdella erilaisella tyylillä, vakuuttaa yritystä johtava Claude Alain Roten.

Nimimerkki Q:n ensimmäiset viestit pantiin 4chan-viestipalveluun lokakuussa vuonna 2017. Sveitsiläisyhtiön mukaan joulukuun alussa viestien tyyli muuttui niin paljon, että ne ovat lähes varmasti eri henkilön kirjoittamia.

Q on omien viestiensä mukaan liittovaltion virkamies, joka paljastaa salaisia tietoja. Niiden mukaan presidentti Donald Trump käy salaista sotaa maailmaa hallitsevaa pedofiilisaatananpalvojien lahkoa vastaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut