Yle: Kokoomuksen pormestarikisa vielä auki Helsingissä – Kirsi Pihalla kannatusta, mutta ei ylivoimaista etumatkaa

Kirsi Piha on aiemmin edustanut kokoomusta sekä eduskunnassa että europarlamentissa. Hän on Ellun Kanat -viestintätoimiston perustaja ja hallituksen jäsen. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Kokoomuksen pormestariehdokasvalinta Helsingissä on vielä auki, ilmenee Ylen kyselystä pääkaupungin kokoomusvaikuttajille. Johdon konsultti Kirsi Piha kerää vastauksissa eniten kannatusta, mutta ei nouse ylivoimaiseen johtoon.

Yle kysyi pormestarisuosikkia 35 kokoomusvaikuttajalta. 21 vastasi, ja heistä seitsemän tuki Pihaa. Kysely lähetettiin kokoomuksen kaupunginvaltuutetuille ja piirihallituksen jäsenille.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, espoolainen Elina Lepomäki sai kolme mainintaa, yhtä monta kuin helsinkiläinen kansanedustaja Wille Rydman. Kansanedustaja Sari Sarkomaa sai kaksi kannatusääntä. Kuusi vastaajaa ei nimennyt suosikkia.

Piha ja Rydman ovat sanoneet harkitsevansa pormestariehdokkuutta. Lepomäki ei ole ehdottomasti torjunut ehdokkuutta, mutta on sanonut sen olevan epätodennäköinen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on torjunut pormestariehdokkuuden, samoin entiset puoluejohtajat Alexander Stubb ja Jyrki Katainen.

Pormestariehdokas on määrä valita Helsingin kokoomuksen piirikokouksessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut