Evan tutkimus: Alkoholiongelmista kärsivissä perheissä ongelmat kasautuvat

Alkoholiongelmista kärsivissä perheissä kohdataan kolme kertaa keskimääräistä useammin väkivaltaa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Alkoholin ongelmakäytöstä kärsivät perheet kohtaavat neljä kertaa keskimääräistä useammin perheissään myös huume- ja lääkeriippuvuutta, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) tutkimuksesta. Lisäksi näissä perheissä kohdataan kolme kertaa keskimääräistä useammin väkivaltaa sekä kiusaamista tai hyväksikäyttöä.

Peliriippuvuutta, köyhyyttä ja syrjäytymistä esiintyy kaksi kertaa keskimääräistä todennäköisemmin alkoholiongelmaisissa perheissä ja parisuhteissa.

Omaa alkoholinkäyttöä pitää ongelmallisena kolme prosenttia tutkimukseen vastanneista. Puolet vastaajista on sitä mieltä, että suomalaisilla työpaikoilla sekä laajemminkin yhteiskunnassa hyssytellään alkoholiongelmia.

Taloustutkimuksen 16.–28. lokakuuta tekemään tutkimukseen vastasi 2 019 ihmistä ja tutkimuksen virhemarginaali on 2–3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut