Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Turkkilainen tv-saarnaaja tuomittiin yli tuhannen vuoden vankeuteen seksuaalirikoksista

Turkkilainen oikeusistuin tuomitsi maanantaina tv-saarnaaja Adnan Oktarin yli tuhannen vuoden vankeuteen seksuaali- ja muista rikoksista. Oktarin rikoksiin kuuluvat muun muassa pakottaminen seksuaaliseen tekoon, alaikäisen hyväksikäyttö, petos sekä poliittisen ja sotilaallisen vakoilun yritykset.

Anadolu-uutistoimiston mukaan Oktar tuomittiin syylliseksi myös Yhdysvaltoihin paenneen uskonoppineen Fethullah Gülenin ryhmän auttamisesta. Gülen on Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin arkkivihollinen, jota Erdogan syyttää muun muassa vuoden 2016 epäonnistuneesta vallankaappausyrityksestä.

Myös kaksi Oktarin avustajaa sai noin 200 vuoden tuomiot,

Oktar, 64, on erikoinen hahmo, joka saarnasi televisiossa kreationismin ja konservatiivisten arvojen puolesta samalla, kun vähäpukeiset, usein plastiikkakirurgiaan turvautuneet naiset tanssivat hänen ympärillään kiivastempoisen musiikin tahtiin. Hän tuli tunnetuksi jo 1990-luvulla lukuisista seksiskandaaleista tunnetun lahkon johtajana.

Oktar pidätettiin vuonna 2018 Istanbulin poliisin talousrikosyksikön ratsian yhteydessä. Samana vuonna Turkki takavarikoi hänen omaisuutensa.

Saarnaajaa vastaan todistaneiden naisten mukaan Oktar oli toistuvasti muun muassa raiskannut heitä ja pakottanut heitä käyttämään jälkiehkäisyä.

Oikeudenkäynnin aikana Oktar kertoi, että hänellä on lähes tuhat tyttöystävää.

– Sydämeni pursuaa rakkautta naisia kohtaan. Rakkaus on hyve. Se on muslimin hyve, Oktar perusteli lokakuisessa kuulemisessa.

– Lisäksi olen poikkeuksellisen kyvykäs, hän jatkoi aiheesta toisessa yhteydessä.

Hän on kiistänyt yhteydet Güleniin ja kutsunut urbaaniksi myytiksi väitteitä, joiden mukaan hän johtaisi seksikulttia.