Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Indonesiassa jatketaan turmakoneen mustien laatikoiden etsimistä

Viikonloppuna Jaavanmereen syöksyneen indonesialaisen matkustajakoneen miehistö ei lähettänyt hätäkutsua ennen onnettomuutta, kertoi onnettomuuden tutkimusryhmään kuuluva tutkija.

– Keskustelu lennonjohdon kanssa oli täysin normaali, eikä siinä ollut mitään epäilyttävää. Mistään hätätilanteesta tai siihen liittyvästä ei ollut puhetta, vahvisti Nurcahyo Utomo.

Utomon mukaan kone oli todennäköisesti vielä ehjä, kun se osui mereen.

Sukeltajat jatkoivat maanantaina koneen mustien laatikoiden etsimistä merestä. Koneen jäännökset ovat verrattain matalalla, noin 23 metrin syvyydessä.

Etsintöihin on osallistunut liki 2 600 ihmistä sekä kymmenittäin laivoja ja helikoptereita. Vedestä on nostettu ruumiinosia, matkustajien vaatteita ja hylyn osia.

Sriwijaya Airin lento SJ182 katosi tutkasta Jaavanmerellä lauantaina vaikeassa lentosäässä joitain minuutteja sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Jakartan kentältä. Koneessa oli 62 ihmistä, kaikki indonesialaisia.