Järjestö: Al-Holissa tapettu yhdeksän ihmistä joulupäivän jälkeen

Al-Holin leiri perustettiin alun perin Persianlahden sodan irakilaisille pakolaisille. Kuva leiriltä joulukuulta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Al-Holin pakolaisleirillä Syyrian koillisosassa on tapettu yhdeksän ihmistä joulupäivän jälkeen, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö .

Järjestön mukaan uhrit ovat työskennelleet tai olleet läheisissä tekemisissä Irakin kurdien Asayish-turvallisuuspalvelun kanssa. Veriteot on usein tehty ampumalla uhreja päähän ja niistä epäillään Isis-äärijärjestöä. Tekijät ovat päässeet pakoon.

Suomi on tuonut kotiin al-Holin leiriltä yhteensä kaksi naista ja kahdeksan lasta. Leirillä on yhä parisenkymmentä Suomesta lähtenyttä.

Al-Holin leiri perustettiin alun perin Persianlahden sodan irakilaisille pakolaisille 1990-luvun alussa. Vuonna 2016 sinne tuli Isisiä paenneita irakilaisia ja syyrialaisia. Kun Isis kukistettiin vuonna 2019, vangittujen taistelijoiden perheitä suljettiin kurdien vartioimaan leiriin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut