Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Observer: Britannian terveysviranomaiset valmistautuvat perumaan syöpäleikkauksia koronapandemian vuoksi

Observer -lehti kertoo Britannian terveysviranomaisten valmistautuvan perumaan syöpäleikkauksia koronapandemian vuoksi Lontoon sairaaloissa.

Britanniassa todettiin lauantaina yli 57 000 uutta koronatartuntaa, ja paine lontoolaissairaaloissa on käynyt kovaksi tehohoitoa tarvitsevien potilaiden vuoksi. Nyt suunnitelmissa olevat leikkausten perumiset eivät koske sellaisia potilaita, jotka tarvitsevat leikkaushoitoa välittömästi.

– Lontoolaiset saavat jatkossakin syöpähoitoa ja leikkauksia tehdään, jos tilanne on vakava. Kiireellisiä syöpäleikkauksia ei peruta, Britannian terveysviranomaisen NHS:n Lontoon aluejohtaja David Sloman vakuuttaa lehdelle.

Leikkausten siirtäminen voi olla kohtalokasta

Suunnitelmissa olevat leikkausten perumiset koskevat niin sanotun kakkoskategorian leikkauksia. Lääkärit ovat arvioineet, että kakkoskategoriaan kuuluvat potilaat pitää leikata neljän viikon kuluessa.

Leikkausten viivästyminen voi aiheuttaa syöpäkasvainten kasvamista ja sairauden leviämistä. Viranomaiset pelkäävät, että syöpäleikkausten siirtämiset voivat johtaa siihen, että potilaiden tilanne pahenee sellaiseksi, ettei heitä voida enää leikata.

Kolmoskategoriaan arvioidut leikkaukset pitää suorittaa kolmen kuukauden sisällä. Neloskategoriaa voidaan lykätä yli kolmen kuukauden päähän.

Britanniassa on viimeisten viiden päivän aikana todettu päivittäin yli 50 000 uutta koronavirustartuntaa. Lauantaina maassa vahvistettiin 445 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on Britanniassa yhteensä todettu tilastosivusto Worldometerin mukaan noin 74 600. Miljoonaa asukasta kohden virukseen liittyviä kuolemia on maassa todettu noin 1 100. Suomessa vastaava suhdeluku on 101.

Britanniassa on noin 68 miljoonaa asukasta.