Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

16-vuotias kirkkonummelaispoika vankeuteen kahdesta tapon yrityksestä – "Homma meni yli"

16-vuotias kirkkonummelainen poika on tuomittu viiden vuoden vankeuteen nuorena henkilönä tehdyistä kahdesta tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Molemmat väkivallan uhriksi joutuneet miehet saivat puukotuksessa vakavia vammoja.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi lokakuun alussa tapahtuneesta ryöstöstä myös kolme muuta henkilöä, joista yksi on alaikäinen. Käräjäoikeuden mukaan nuoret olivat suunnitelleet ryöstön yhdessä. Veriteon uhriksi joutuneelta mieheltä anastettiin rahaa ja matkapuhelin.

Ryöstöstä tuomitut nuoret kiistivät oikeudessa syyllisyytensä. Tapon yrityksestä tuomittu katsoi syyllistyneensä enintään törkeään pahoinpitelyyn. Hän kertoi epäilleensä, että ryöstetty mies oli aiemmin yrittänyt myrkyttää hänet.

Yksi tuomituista kertoi oikeudessa, että tapon yrityksistä tuomittu 16-vuotias oli kertonut ryöstettävän miehen haluavan ostaa huumausaineita.

– Homma meni yli, tarkoitus ei ollut käyttää väkivaltaa, vaan vetää välistä, sanoi ryöstöön osallistunut 22-vuotias.

Toinen tapon yritys tapahtui syyskuussa lähellä Kirkkonummen juna-asemaa. Tuomion mukaan 16-vuotias kävi aamuyöllä tuntemattoman miehen kimppuun puukon kanssa. Puukotuksen uhriksi joutunut mies kertoi oikeudessa, että puukottaja oli kysynyt häneltä: "Mitä tuijotat?" ja käynyt sen jälkeen hänen kimppuunsa.

Ryöstöön osallistunut Roger Allan Dimitri Berg, 22, sai kahden vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomion törkeästä ryöstöstä. Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi yhden nuoren kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä ja toisen yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ryöstöstä. Syyttäjä vaati kaikille kolmelle rangaistusta myös tapon yrityksestä, mutta tämän syytteen oikeus hylkäsi.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomion keskiviikkona. Kukaan osapuolista ei vaatinut tapon yrityksistä tuomitulle 16-vuotiaalle mielentilatutkimusta. Oikeus katsoi, että mielentilatutkimukseen ei ole perusteita. Tuomiosta on mahdollista valittaa hovioikeuteen.