Kalastusalus upposi hyisellä Barentsinmerellä, 17 ihmistä hukkui

Jään muodostumisen rakenteisiin arvellaan upottaneen venäläisen kalastusaluksen Barentsinmerellä. Kuva on Luoteisväylältä Kanadan pohjoispuolelta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kaikki Barentsinmerellä uponneen venäläisen kalastusaluksen kateissa olevat 17 ihmistä ovat hukkuneet, kertoo venäläinen Tass-uutistoimisto omiin hätätilaministeriön lähteisiinsä vedoten.

Viranomaiset saivat tiedon Onega-kalastusaluksen uppoamisesta lähellä Novaja Zemljan saariryhmää noin kello puoli kahdeksan paikallista aikaa. Aluksessa oli 19 hengen miehistö, jonka jäsenistä kaksi saatiin pelastettua.

– Alukseen oli kertynyt pahasti jäätä, ja se upposi nopeasti myrskyssä. Mahdollisuuksia pelastaa ketään hyisestä merestä ei juuri ollut, lähde kertoi.

Paikalle lähetettiin viisi alusta etsimään mahdollisia eloonjääneitä. Kahdella merestä hengissä löydetyllä kalastajalla oli päällään pelastuspuvut.

Uponnut alus oli melko vanha, sillä se oli otettu käyttöön vuonna 1979. Onnettomuudesta ja mahdollisista turvallisuuteen liittyvistä laiminlyönneistä on aloitettu rikostutkinta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut