Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Vuokatissa on todettu jouluna kuusi koronavirustartuntaa – Suomessa raportoitu lauantaina 173 uutta tartuntaa

Kainuussa Sotkamossa Vuokatin alueella on todettu nyt yhteensä kuusi joulun aikaista koronavirustartuntaa, kertoo Kainuun sote.

Tartunnat on todettu ulkopaikkakuntalaisilla ihmisillä ja ne liittyvät pääosin toisiinsa. Tartuntojen yhdistävänä tekijänä voidaan Kainuun soten mukaan pitää Katinkullan matkailualuetta.

Viranomaiset ovat asettaneet karanteeniin noin 20 henkilöä.

Alueella on tullut runsaasti Koronavilkku-hälytyksiä. Kainuun sote ohjeistaa hälytyksen saaneita välttämään kontaktia muiden ihmisten kanssa ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Tarkkoja lukuja altistuneista ei ole tiedossa, eikä altistuneiden kattava jäljitys ole mahdollista alueella olevan suuren asiakasmäärän vuoksi. Kainuun sote toteaa kuitenkin tiedotteessaan haluavansa oikaista virheelliset tiedot tuhansista altistuneista.

Ensimmäinen tartunnoista todettiin Sotkamossa Vuokatin alueella lomailevalla henkilöllä jouluaattona.

Kainuun sote muistuttaa tiedotteessaan koronavarotoimien noudattamisesta Lähikontakteja tulee välttää ja kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, joissa turvaväljä ei voida noudattaa.

Paikallista väestöä Kainuun sote kehottaa välttämään matkailukohteissa asiointia sesongin kiireaikaan.

Suomessa 173 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 173 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 4 371 tartuntaa. Se on 1 772 tartuntaa vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Seitsemän viime päivän aikana tartuntoja on raportoitu 435 vähemmän kuin edellisen seitsemän päivän jaksolla.

Yhteensä Suomessa on todettu koronavirustartuntoja 34 821. Parantuneita arvioidaan olevan noin 26 000 eli noin 75 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio on päivitetty ennen joulua.

Koko Suomen ilmaantuvuusluku on alle 83 tautitapausta 100 000:ta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Tätä edeltävien kahden viikon ilmaantuvuusluku oli noin 110 tapausta.

Korkein ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, jossa viimeisen kahden viikon aikana on todettu hieman yli 167 tautitapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku on toiseksi suurin, hieman alle 148. Kaikilla muilla alueilla ilmaantuvuusluku on alle 100, pienin se on Itä-Savossa, jossa on raportoitu 2,5 tautitapausta 100 000:ta asukasta kohden.

THL päivittää tiedot koronavirukseen liittyvistä kuolemista sekä sairaala- ja tehohoidossa olevista potilaista seuraavan kerran maanantaina.