Pommi räjähti Nashvillen keskustassa – poliisi ehti tyhjentää alueen

Voimakas räjähdys ravisteli joulupäivän aamuna paikallista aikaa Nashvillen keskustaa Tennesseen osavaltiossa Yhdysvalloissa. Poliisin mukaan kyse oli tarkoituksellisesta teosta. Pommi oli sijoitettu matkailuautoon.

Tennessean -lehden mukaan kukaan ei kuollut räjähdyksessä, mutta kolme ihmistä toimitettiin sairaalahoitoon. Kukaan heistä ei ole kriittisessä tilassa. Räjähdys myös vaurioitti noin 20:tä rakennusta, kaatoi puita ja tuhosi autoja.

Epäilty pommi räjähti varhain aamulla paikallista aikaa. Poliisi sai ennen räjähdystä hälytyksen ammuskelusta ja epäilyttävästä matkailuautosta, joka oli parkkeerattu teleoperaattori AT&T:n rakennuksen luokse. Autosta kuului nauhoitettu varoitus, jonka mukaan pommi räjähtäisi 15 minuutin kuluttua. Nauhoitettu naisääni laski nauhalla aikaa pommin räjähtämiseen asti.

Pommiryhmä ehti kuitenkin tyhjentää alueen ennen räjähdystä, poliisin tiedottaja Don Aaron kertoi toimittajille.

CNN :lle puhuneen silminnäkijän Buck McCoyn mukaan koko katu oli hetken tulessa räjähdyksen jälkeen. Hänen talonsa ikkunat rikkoontuivat räjähdyksen voimasta.

Pommiryhmä eristi räjähdyspaikan, ja useat eri poliisivirastot tutkivat tapausta. Poliisin mukaan useita ihmisiä on viety poliisin kuulusteltavaksi, mutta pidätyksiä ei ole tehty.

Poliisi on kertonut tiedottavansa tapauksesta lisää lauantaina. Se ei ole toistaiseksi nimennyt pommin asettamiselle minkäänlaista motiivia eikä maininnut mahdollista yhteyttä terrorismiin.

Nashvillen pormestarin John Cooperin mukaan räjähdyksen aiheuttamat vauriot rajoittuvat pienelle alueelle, mutta minä tahansa muuna aamuna sen seuraukset olisivat olleet vakavampia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut