Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kirjamyynti huimassa kasvussa tänä vuonna – joulumyynti sujui erittäin hyvin

Kirjamyynti on sujunut joulun alla erittäin hyvin, kertoo WSOY :n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen. Hänen mukaansa tänä vuonna on kokonaisuudessaan päästy historiallisiin kasvulukemiin.

– Meillä on noin 25 prosentin myynnin kasvu tämän vuoden ajalta, Miettinen sanoo.

Hän arvioi, että koronan vuoksi ihmisillä on enemmän aikaa lukea kirjoja. Myynti on kasvanut sekä digitaalisissa palveluissa että painetuissa kirjoissa. Hänen mukaansa tuntuu siltä, että ihmiset lukevat ylipäätään enemmän kuin koskaan.

Myös Suomalaisen Kirjakaupan kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola kertoo, että kirjojen joulumyynti on onnistunut hyvin.

Hänen mukaansa joulusesonki on kirjakaupoille äärimmäisen tärkeä, sillä vuoden tulos tehdään joulumyynnissä.

Joulumyynti on myös kustantamoille kaikkein tärkein myyntisesonki, koska ihmiset ostavat paljon kirjoja lahjoiksi.

WSOY:n Miettinen kertoo, että äänikirjat ovat kuitenkin tuoneet sen, että myynti on tasaisempaa läpi vuoden. WSOY:llä ei ole näin vain yhtä hurjaa piikkiä loppuvuonna.

– Lastenkirjat ovat erittäin suuressa kasvussa erityisesti audiopuolella äänikirjoissa, hän sanoo.

Myynnin kasvu koskee hänen mukaansa kaikkia ruotsalaisen Bonnierin omistaman konsernin suomalaisia kustantamoja. WSOY:n lisäksi kustantamoja ovat Tammi, Johnny Kniga, Bazar Kustannus . Readme.fi . ja Kosmos .

Suomalaisen Kirjakaupan Pikkola varoittaa kuitenkin, että talvesta tulee tiukka koronatilanteen pahentuessa. Kävijämäärät kaupoissa ovat laskeneet.

– Jos tilanne tiukentuu, eihän se hyvältä näytä, hän sanoo.

Barack Obaman muistelmat ehdottomasti suosituin kirja

Pikkola kertoo, että suosituin kirja on ehdottomasti Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman muistelmateos Luvattu maa.

Finlandia-voittaja Anni Kytömäen Margarita, Tommi Kinnusen Finlandia-ehdokas Ei kertonut katuvansa ja Miika Nousiaisen Pintaremontti ovat myös kärkiteoksia.

Lastenkirjoissa suosikkeja ovat Mauri Kunnas sekä Tatu ja Patu.

Miettinen kertoo, että WSOY:n suosituimmat kirjat ovat olleet joulusesongin aikana Ilkka Remeksen Kotkanpesä ja Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa. Käännetyn kirjallisuuden puolella kansainvälisesti erittäin suosittu Delia Owensin Suon villi laulu myy myös Suomessa hyvin.

Kaikkien kolmen kirjan myynti on noussut yli 50 000 kappaleeseen.

– On harvinaista, että on tosi monta kirjaa, jotka tulevat myymään yli 50 000 kappaletta, Miettinen sanoo.

Lastenkirjoista Heinähattu ja Vilttitossu on löytänyt uusia lukijoita. Muita suosikkeja ovat Risto Räppääjä ja Ella-kirjat. Lasten elokuvat siivittävät Miettisen mukaan kirjojen myyntiä.