Käräjäoikeus päättää Stockmannin saneerauksesta helmikuussa

Stockmannin yrityssaneerausmenettelyn selvittäjä, asianajaja Jyrki Tähtinen on jättänyt saneerausohjelmaehdotuksen Helsingin käräjäoikeuteen. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Käräjäoikeus päättää Stockmannin mahdollisen saneerausohjelman vahvistamisesta 9. helmikuuta, kertoo Stockmann. Edellytyksenä on, ettei laillista estettä ilmene tai velkojien esittämät väitteet tai lausumat anna aihetta siirtää päätöspäivää.

Asiaan osallisilla on mahdollisuus antaa käräjäoikeudelle kirjallinen lausuma 15. tammikuuta saakka. Stockmannin yrityssaneerausmenettelyn selvittäjä, asianajaja Jyrki Tähtinen jätti eilen saneerausohjelmaehdotuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Ehdotetun ohjelman kesto on kahdeksan vuotta.

Saneerausohjelmalle on suurimpien velkojien, velkojatoimikunnan ja suurimpien osakkeenomistajien kannatus sekä yhtiön hallituksen ja johdon tuki. Toimitusjohtaja Jari Latvanen kiitteli eilen myös asiakkaiden ja henkilöstön osoittamaa tukea.

– Koko yrityssaneerausprosessi on mennyt erittäin hyvässä yhteistyössä velkojien ja kaikkien yhteistyökumppanien kanssa, Latvanen sanoi.

Ytimenä tavaratalokiinteistöjen myynti

Saneerausohjelman ytimenä on se, että Stockmann myy tavaratalokiinteistönsä Helsingissä, Tallinnassa ja Riiassa. Kiinteistöistä saadut rahat on määrä käyttää yhtiön velkojen lyhentämiseen.

Lisäksi Stockmann kertoi neuvotelleensa uudet, tiloiltaan pienemmät vuokrasopimukset tavarataloille Espoon Tapiolassa, Tampereella, Turussa ja Vantaan Jumbossa sekä toimistotiloille Helsingin Pitäjänmäessä.

Stockmannin tilanne oli paranemassa, kunnes koronakriisi johti myynnin romahdukseen.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut