Toistakymmentä kuoli vanhustentalon tulipalossa Venäjällä

Vanhustentalossa syttyneen palon syistä on aloitettu rikostutkinta. /handout/ Venäjän hätätilaministeriö AFP/handout/ Venäjän hätätilaministeriö / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä ainakin 11 ihmistä on saanut surmansa vanhustentalon tulipalossa Bashkortostanin alueella maan keskiosassa maanantain vastaisena yönä, kertovat viranomaiset.

Viranomaisten mukaan palon syttyessä rakennuksessa oli 15 ihmistä. Neljän ihmisen onnistui paeta liekeistä. Ruumiit löydettiin, kun palo oli saatu sammutettua aamulla.

Vanhustentalo oli vanha yksikerroksinen rakennus Ishbuldinon kylässä. Talossa oli myös pieni ullakko, kertoo Venäjän hätätilaministeriö. Paikallisviranomaisten mukaan rakennus kuului hyväntekeväisyysjärjestölle, joka auttoi vanhuksia.

Paikallisviranomaiset kertoivat kuitenkin uutistoimisto Interfaxille, ettei järjestöllä ollut lupaa majoittaa ihmisiä yön yli, vaan talo oli tarkoitettu lähinnä päivätoimintaan.

Tulipalon syistä on aloitettu rikostutkinta. Viranomaiset epäilevät, että palon syynä ovat laiminlyönnit.

Venäjällä sattuu verrattain usein tulipaloja vanhoissa rakennuksissa, joiden palo- ja sähkötarkastukset on usein laiminlyöty.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut