Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Mies avasi tulen joulukonsertin jälkeen Manhattanilla – poliisi ampui asemiehen

Yhdysvalloissa joululaulukonsertti New Yorkin Manhattanilla päättyi sunnuntaina ampumiseen, kertovat useat mediat. Aseen kanssa liikkunut mies avasi tulen, kun ihmiset olivat poistumassa kirkon pihalla pidetyn konsertin jälkeen.

Mediatietojen mukaan kukaan ei kuitenkaan haavoittunut miehen luodeista. Poliisi ampui epäiltyä asemiestä, joka kuljetettiin sairaalaan vakavasti loukkaantuneena, New Yorkin poliisin tiedottaja kertoi. Viranomaisten mukaan mies oli ampunut kohti poliiseja.

New Yorkin poliisipäällikkö Dermot Shea kertoi myöhemmin tiedotustilaisuudessa miehen kuolleen. Mieheltä löytyi kaksi asetta, Shea kertoi. Hänen mukaansa poliisi on löytänyt myös kassin, jonka se uskoo kuuluvan epäillylle. Kassi sisälsi muun muassa bensiinikanisterin, köyttä, veitsiä ja Raamatun.

Tapahtumapaikka Pyhän Johanneksen katedraali on keskeisiä maamerkkejä alueella. Konsertissa oli medioiden mukaan joitakin satoja ihmisiä. Ennen koronavirusrajoituksia konserteissa on ollut vielä huomattavasti enemmän ihmisiä, poliisipäällikkö Shea sanoi medialle.

Silminnäkijät kertovat 10–20 laukauksesta

Uutistoimisto AFP:lle puhunut silminnäkijä arvioi miehen ampuneen noin kymmenen laukausta. New York Timesin (NYT) mukaan on mahdollista, että mies ei tähdännyt kohti konserttiväkeä. Lehdelle puhunut katedraalin tiedottaja Lisa Schubert puolestaan sanoi, että mies ampui yli 20 laukausta.

– Olimme suunnitelleen tätä (kuoro)konserttia viikkoja, halusimme antaa yhteisölle lahjan. Sää oli kaunis, joten liikkeellä oli paljon ihmisiä, turvavälein ja maskit mukana. Emme olleet kokeneet vastaavaa sitten maaliskuun, Schubert kuvaili konsertin tunnelmaa NYT:lle.

Konsertti päättyi myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Aluetta New Yorkin valtuustossa edustava Mark D. Levine arvioi NYT:lle, että asemies kärsi mahdollisesti mielenterveysongelmista. Sekä Levine että AFP:lle puhunut silminnäkijä kertoivat, että mies oli sanonut haluavansa tulla tapetuksi.

Uutiskanava ABC:n mukaan Pyhän Johanneksen katedraali on maailman suurimpia kirkkoja. Sen rakennustyöt alkoivat vuonna 1892 ja jatkuvat edelleen.