Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Sunnuntaisuomalainen tuplasi palkintopotin – Tässä yksitoista sivua, jotka menestyivät eurooppalaisessa ulkoasukilpailussa

Kansainvälinen kilpailu toi kymmenen palkintoa seitsemässä eri sarjassa.

Sunnuntaisuomalainen voitti kymmenen palkintoa 11 sivulla tämänvuotisessa European Newspaper Awards -kisassa. Palkintojen määrä kaksinkertaistui edellisvuosista: vuosina 2019 ja 2018 Sunnuntaisuomalainen sai kumpanakin kilpailusta viisi palkintoa.

Tänä vuonna Sunnuntaisuomalainen oli kilpailun toiseksi menestynein suomalaismedia Helsingin Sanomien jälkeen. Myös Savon Sanomat voitti useita palkintoja. Kilpailuun osallistui 164 sanomalehteä 25 eri maasta. Kilpailuehdotuksia saapui yhteensä yli 4 000.

Sunnuntaisuomalainen menestyi seitsemässä eri kilpailusarjassa. Visualisointien sarjassa se voitti kolme ja osastoetusivujen sarjassa kaksi palkintoa. Lisäksi se voitti palkinnot henkilö- ja tunnelmavalokuvasarjoissa sekä visuaalisen tarinankerronnan, kuvitusten ja erikoissivujen sarjoissa.

Sunnuntaisuomalaisen ulkoasu uudistui viime tammikuussa. Noin puolet palkituista sivuista on uuden ulkoasun mukaisia, loput aiemman.

Palkitut sivut ovat pääasiassa Sunnuntaisuomalaisen visualistin Anniina Louhivuoren käsialaa. Yhden palkitun kokonaisuuden on suunnitellut ja toteuttanut Nina Huisman. Palkittujen töiden valokuvauksesta ovat vastanneet Laura Oja, Mikko Vähäniitty ja Lukas Pearsall.

Kilpailussa palkittiin myös Uutissuomalaisen koostama korona-aiheinen visuaalinen kokonaisuus. Sen visuaalisesta toteutuksesta vastaisi Mikko Pitkänen.

Sunnuntaisuomalainen on saanut vuosien aikana noin 120 ulkoasupalkintoa, joista suurimman osan kansainvälisistä kilpailuista.