Viranomaiset tutkivat Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin veroasioita

Joe Biden (oikealla) sanoo olevansa ylpeä pojastaan Hunterista (vasemmalla). AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen tulevan presidentin Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin veroasioista on aloitettu tutkinta. Lausunnon asiasta julkaisi hallinnon siirtoa valmisteleva tiimi. Hunter Biden kertoo lausunnossa saaneensa tiedon, että Delawaren osavaltion viranomaiset tutkivat hänen verotietojaan.

Hunter Biden sanoo suhtautuvansa asiaan erittäin vakavasti mutta olevansa vakuuttunut, että hän on toiminut laillisesti ja asiaankuuluvalla tavalla. Lausunnossa ei avattu tutkinnan tai sen syiden yksityiskohtia. Se kuitenkin todennäköisesti lietsoo syytöksiä, joita republikaanit ovat esittäneet Hunter Bidenia vastaan esimerkiksi tämän yritystoimista.

Nuorempaan Bideniin kohdistui jatkuvia henkilökohtaisia hyökkäyksiä presidentinvaalikampanjan aikana. Joe Bidenille marraskuun vaaleissa hävinnyt, istuva republikaanipresidentti Donald Trump on useaan otteeseen syytellyt koko Bidenin perhettä korruptoituneeksi ja rikolliseksi.

Nuorempi Biden ollut maalitauluna

Trump liittolaisineen on esittänyt syytöksiä Hunter Bidenin toimista Ukrainassa ja Kiinassa, ja tällä viikolla republikaanit ovat vaatineet nykyistä oikeusministeriä Bill Barria aloittamaan tutkinnan Hunter Bidenista ennen tämän isän presidenttikauden alkua.

50-vuotias Hunter Biden on asianajaja ja on muun muassa perustanut konsultti- ja investointiyrityksiä sekä toiminut useiden organisaatioiden hallituksissa.

Siirtymätiimi totesi samassa lausunnossa, että Joe Biden on syvästi ylpeä vaikeista haasteista selvinneestä pojastaan. Lausunnossa mainitaan myös "viime kuukausien vihamieliset, henkilökohtaiset hyökkäykset".

Tieto tutkinnasta tuli julki vain muutama päivä ennen kuin Joe Bidenin valinta presidentiksi virallistetaan. Presidentin valitsijat kokoontuvat antamaan äänensä joulukuun 14. päivänä.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut