Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Poliisitutkinta valmistui Helsingin paloittelusurmassa – viiden ihmisen epäillään murhanneen miehen moottoripyöräkerhon tiloissa

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan heinäkuun lopulla Helsingin Metsälässä tapahtuneesta paloittelusurmasta. Viiden ihmisen epäillään murhanneen kolmekymppisen miehen MC Apache -moottoripyöräkerhon tiloissa.

Poliisin mukaan uhri kutsuttiin kerholle, missä häntä pahoinpideltiin usean ihmisen voimin ja usealla eri välineellä, muun muassa lekalla. Väkivalta oli pitkäkestoista ja uhri kuoli saamiinsa vammoihin, poliisi kertoo.

Teon jälkeen uhrin ruumis pyrittiin poliisin mukaan hävittämään ja tila siivottiin. Poliisi löysi tekoa seuranneena päivänä ruumiin muun tutkinnan yhteydessä. Ruumis löytyi kerhon tiloista.

Poliisin mukaan henkirikoksen taustalla on pitkään jatkunut riita huumeista. Riidassa on tutkinnanjohtajan mukaan kyse epäilystä, että uhri olisi varastanut amfetamiinia epäillyiltä tekijöiltä.

– Suoritetun esitutkinnan perusteella epäillään, että teon taustalla oli huumausaineisiin liittyvä, pitkän ajan kuluessa kärjistynyt riita. Asia juonsi juurensa kuluvan vuoden kevääseen, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Mikko Nikkanen.

Murhasta epäillään neljää miestä ja yhtä naista

Murhasta epäillään neljää miestä ja yhtä naista. He ovat yhä vangittuina. Väkivallanteon aikaan muita paikalla olleita epäillään muun muassa törkeästä rikoksesta ilmoittamatta jättämisestä ja hautarauhan rikkomisesta.

– Niiden, joiden ei epäillä osallistuneen varsinaiseen väkivallantekoon, epäillään katselleen ja kuunnelleen tekoa yrittämättä keskeyttää tekoa. Useampien henkilöiden epäillään yhdessä osallistuneen teon jälkien peittelyyn, Nikkanen sanoo tiedotteessa.

Poliisi: Uhri yritettiin ampua viikkoa ennen murhaa

Poliisi epäilee, että uhri yritettiin tappaa jo aiemmin noin viikkoa ennen murhaa. Miestä yritettiin poliisin mukaan ampua Helsingin Kalasatamassa, mutta luoti ei osunut. Ampuminen tapahtui iltapäivällä kadulla kauppakeskus Redin läheisyydessä, ja siitä on silminnäkijähavaintoja, Nikkanen kertoo.

Ampumisessa epäillään käytetyn käsiasetta. Tapon yrityksestä epäillään kolmea myös murhasta epäiltyä ihmistä.

Nikkasen mukaan MC Apachea ei voida pitää järjestäytyneenä rikollisryhmänä, vaan kyseessä on enemmänkin muutamien ihmisten harrastusporukka. Henkirikoksen uhri ei ole ollut mukana kerhon toiminnassa.