Sotkamo Silver sai uuden ympäristöluvan kaivoksen toiminnan laajentamiseen – päästöille on määrätty tiukkoja raja-arvoja

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) on myöntänyt uuden ympäristöluvan Sotkamon hopeakaivokselle. Ympäristölupa on annettu Sotkamo Silverin kaivoksen toiminnan laajentamiseen ja muuttamiseen.

Avin mukaan ympäristöluvassa on määrätty Sotkamo Silverin hakemuksessa esitettyjä tiukempia raja-arvoja päästöille. Niiden alittaminen edellyttää muun muassa kaivoksen vesien käsittelyn tehostamista nykyisestä.

Päätöksessä on annettu 64 lupamääräystä ympäristön pilaantumisen ja sen vaaran estämiseksi ja rajoittamiseksi. Määräykset koskevat päästöjen rajoittamista sekä kaivannaisjätteiden ja muiden jätteiden käsittelyä.

Sotkamo Silver haluaa lisätä kaivoksen tuotantoa nostamalla maanalaisesta kaivoksesta ja avolouhoksesta louhittavan monimetallimalmin ja sivukiven kokonaismäärän 1,8 miljoonaan tonniin vuodessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut