Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lännen Media: Uudet pienkeräykset otettu ahkerasti käyttöön

Uusia, niin sanottuja pienkeräyksiä on hyödynnetty ahkerasti rahalahjoitusten keräämiseen sen jälkeen, kun uusi väline tuli sallituksi maaliskuisessa rahankeräyslain muutoksessa, kertoo Lännen Media. Poliisihallituksen arpajaishallinnosta kerrotaan Lännen Medialle, että marraskuun kolmanteen viikkoon mennessä pienkeräyksen käynnistämisestä oli jätetty 630 ilmoitusta.

Aiemmista rahankeräyksistä poiketen pienkeräykseen ei tarvitse hakea lupaa, vaan sen voi käynnistää kirjallisen ilmoituksen perusteella.

Uudistus sallii varojen keräämisen pienkeräyksillä esimerkiksi yhdistysten lisäksi vähintään kolmen yksityishenkilön ryhmille.

Eniten pienkeräyksistä ovat ilmoittaneet yhdistykset ja säätiöt. Yksityishenkilöt ovat käynnistäneet pienkeräyksiä esimerkiksi hautajaiskulujen kattamiseksi.

Lakimuutoksessa niin ikään uudistetuissa rahankeräysluvissa on ollut myös poikkeuksellisen vilkas vuosi, kertoo arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio Lännen Medialle.