Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kontra-amiraali Juha Vauhkonen sotilastiedustelun johtoon ensi vuoden alusta

Presidentti Sauli Niinistö nimitti perjantaina kontra-amiraali Juha Vauhkosen Pääesikunnan tiedustelupäälliköksi 1. tammikuuta alkaen. Hän seuraa tehtävässä kenraalimajuri Pekka Toveria.

Vauhkonen on toiminut Suomen sotilasedustajana EU:ssa ja Natossa vuodesta 2016. Hänen seuraajakseen Brysseliin nimitettiin prikaatikenraali Mikko Heiskanen maaliskuun alusta alkaen.

Vauhkonen on toiminut aiemmin muun muassa Merivoimien esikuntapäällikkönä, Uudenmaan prikaatin komentajana ja esikuntapäällikkönä sekä kriisinhallintajoukon komentajana Afganistanissa. Apulaissotilasasiamiehenä ja sotilasasiamiehenä Vauhkonen on toiminut Berliinissä, Prahassa ja Bratislavassa.

Venäjää osaava kenraalimajuri Toveri ehti toimia tiedustelupäällikkönä suhteellisen lyhyen ajan, toukokuusta 2019 alkaen.

Puolustusministeriöstä vahvistettiin Keskisuomalaiselle , että Toveri eroaa kenraalin virastaan ja tiedustelupäällikön tehtävästään 1. tammikuuta alkaen. Koska kyseessä on Toverin omaan päätökseen perustuva irtisanoutuminen, ministeriö ei kommentoinut päätöksen taustaa.