Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tekohetkellä 16-vuotiasta poikaa syytetään taposta ja tapon yrityksestä Tampereen Haapalinnassa – syyttäjän mukaan puukotti kahta miestä kaulaan

Alaikäinen poika puukotti yhden miehen hengiltä ja yritti tappaa toisen asunnossa Tampereen Haapalinnassa heinäkuussa, syyttäjä sanoo. Tapauksen käsittely alkoi perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tekohetkellä 16-vuotiasta ja sittemmin 17 vuotta täyttänyttä poikaa syytetään taposta ja tapon yrityksestä nuorena henkilönä. Syyttäjän mukaan poika tappoi vuonna 1979 syntyneen miehen lyömällä tätä kaulaan teräaseella. Toista, vuonna 1977 syntynyttä miestä poika iski syyttäjän mukaan teräaseella rintakehään sekä kaulaan, mutta uhri pääsi pakenemaan asunnosta.

Lisäksi poikaa, hänen äitiään sekä tapon yrityksen uhria syytetään huumausaineen käyttörikoksesta. Syytteen mukaan poika oli tapahtuma-aikaan käyttänyt kannabista, amfetamiinia sekä huumausaineeksi luokiteltavaa lääkeainetta, jonka vaikuttava aine on klonatsepaami.

Uhri kutsui pojan asunnolleen

Poika on myöntänyt huumeiden käytön, mutta kiistänyt muut syytteet. Hän sanoo, että kyse oli hätävarjelutilanteesta.

Pojan käräjäoikeudelle toimittamassa kirjallisessa vastauksessa kerrotaan, että poika oli tapahtuma-aikaan oleskellut Tampereella ilman asuntoa tai muuta vakituista paikkaa. Hän tutustui hänelle ennestään tuntemattomaan vuonna 1979 syntyneeseen uhriin Tampereen keskustassa 3.–4. heinäkuuta välisenä yönä. Paikalla oli myös pojan äiti.

Vuonna 1979 syntynyt mies kutsui pojan asunnolleen, missä oli myös vuonna 1977 syntynyt mies. Vastauksen mukaan poika jäi asunnolle muutamaksi tunniksi, kun vuonna 1979 syntynyt mies ja äiti olivat muualla. Kun mies ja äiti palasivat asunnolle aamulla puoli yhdeksän aikoihin, mies alkoi syyttää poikaa huumeiden anastamisesta, vastauksessa sanotaan.

Pojalle tehtiin mielentilatutkimus

Vastauksen mukaan poika kiisti vieneensä huumeita, mutta vuonna 1979 syntynyt mies ei uskonut, vaan alkoi käyttäytyä hyvin aggressiivisesti ja kävi puukko kädessä pojan kimppuun. Kamppailu päättyi, kun puukko vastauksen mukaan vahingossa osui miestä kaulaan. Silloin vuonna 1977 syntynyt mies kävi kuristamaan poikaa, jolloin teräase osui tahattomasti mieheen, vastauksessa sanotaan.

Pojan vastauksen mukaan hän yritti auttaa uhreja ja juoksi läheiselle kaupalle hakemaan apua. Kaupalla oli myös hänen äitinsä, joka soitti hätäkeskukseen, vastauksessa kerrotaan. Vastauksesta tai syyttäjän haastehakemuksesta ei ilmene, missä äiti oli väkivaltaisuuksien aikaan.

Syyttäjä vaatii pojalle ehdotonta vankeusrangaistusta. Syytetylle on tehty mielentilatutkimus, jonka tulokseen käräjäoikeus ottaa kantaa tuomiossaan myöhemmin.

Äidille ja tapon yrityksen uhrille vaaditaan sakkoja.