Kerrostaloasunto paloi Vantaalla, yksi ihminen kuollut – poliisi aloittanut esitutkinnan

Palo tapahtui lähellä kauppakeskus Jumboa hieman puolenyön jälkeen.

Iiro-Matti Nieminen / STT

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Vantaalla viime yönä tapahtunutta kerrostalopaloa. Yksi ihminen on kuollut, kertoi poliisin päivystävä yleisjohtaja STT:lle.

Uhri löytyi kuolleena asunnon kylpyhuoneesta asunnon tarkistuksen yhteydessä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan, ja tapahtumia tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Rikosnimikkeen perusteella poliisi ei siis ainakaan tässä vaiheessa epäile henkirikosta.

Tiedotteessa poliisi sanoo, että tapauksen esitutkinta on vasta alussa. Esitutkinta jatkuu muun muassa asunnon teknisellä tutkinnalla ja uhrin kuolemansyyn selvittämisellä.

Palo tapahtui asuinkerrostalossa Junkkarinkaari-nimisellä kadulla lähellä kauppakeskus Jumboa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta yöllä kello 00.45.

Talon ympäristö eristettiin ja asukkaat evakuoitiin

Päivystävä yleisjohtaja, komisario Miika Laine kertoi STT:lle hieman ennen aamukahdeksaa, että palopaikka on eristetty ja tutkintaa jatketaan myöhemmin aamun aikana.

Laineen alustavien tietojen mukaan palosta aiheutui paljon savua ja vahinkoja. Muita henkilövahinkoja ei hänen tietojensa mukaan aiheutunut.

Ilta-Sanomien mukaan paikalla Junkkarinkaarella oli varhain aamulla useampia poliisipartioita, jotka olivat varustautuneet konepistoolein ja suojakilvin.

IS:n mukaan tilanne purkautui aamuviiden jälkeen, kun ylimmän kerroksen asunnossa ollut tulipalo saatiin sammutettua.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että talon ympäristö eristettiin toiminnan turvaamiseksi ja pelastuslaitos evakuoi talon asukkaat muista asunnoista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut