Joulukausi avattiin virallisesti Helsingissä, tosin ilman jouluparaatia

Aleksanterinkadulla ja sen lähiympäristössä avattiin jouluinen ikkunapolku, jonka asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Valtakunnallinen joulukausi avattiin virallisesti sunnuntaina Helsingissä poikkeusmenoin. Jouluparaatia ei tänä vuonna järjestetty turvallisuussyistä. Sen sijaan Aleksanterinkadulla ja sen lähiympäristössä avattiin jouluinen ikkunapolku, jonka asetelmat ovat nähtävillä jouluun saakka.

Lisäksi Tuomiokirkon portailla esiintyi joukko artisteja, joiden lisäksi paikalla oli myös muun muassa joulupukki. Tuomiokirkon portaiden tapahtumia pystyi seuramaan joko verkon kautta tai Senaatintorilla, jonne kuitenkin päästettiin koronan takia vain rajoitettu määrä katsojia.

Helsingin ydinkeskusta sai jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 72. kerran. Perinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut